•  Menu
 • GROTE MARKT DEN HAAG

 • Editie 2016 was te gek. We zien elkaar 25 & 26 augustus 2017 weer op de Big Texas BBQ 2017!

  Goed volk, good music en geen entree: twee dagen feesten, schransen en honkie-tonken in ons eigen Texas achter de duinen!

 • Aftermovie 2016

 • lineup
 • Line-up

  Dit was de line up voor 2016. We houden je op de hoogte van nieuws over 2017!

 • Bang Bang Bazooka

  Te ruig voor rockabilly, te puur voor punk, te cool voor country, te hard voor rock, te rock voor roll en te sexy voor je zusje. Precies goed dus voor de Big Texas BBQ en sweet mother of pork wat zijn we blij dat ze op de line up staan. Ze komen uit Eindhoven rock city, ze gaan terug tot the year punk broke en aan jou de keus of je vol d'r op gaat of dekking zoekt.

  Check dit

 • Joe Buck Yourself

  De Iggy Pop van de country. Dit zou moeten volstaan, maar vooruit: beruchte wing man van Hank Williams III en gitarist van Th' Legendary Shack Shakers. Hij werd als punker diep geraakt door de rauwe echtheid van Hank Willliams' nummers en sloot toen een pact met de duivel om country zijn ballen terug te geven. Wapens: 1 kickdrum, 1 smerig klinkende gitaar en een hellbilly punk rock one-man-show straight from the gates of hell. Ga zien. 

  Check dit

 • The Urban Voodoo Machine

  Als onze line up een cocktail is, dan is dit bizar goede Gypsy blues bop'n'stroll-circus de bourbon-soaked cherry on top. De Londenaren verspreidden hun meeslepende murder-gospel op Glastonbury en Sziget, tourde met The Pogues en New York Dolls, de Engelse pers noemt ze 'The best night out in town' en jullie gaan ze gewoon gratis zien op de vrijdagavond. Lucky bastards.

  Check dit

 • Hilltop Howlers

  Psst, tip-off nodig? Dit is het 'dark horse' op de line up van dit jaar. Ervaren muzikanten in een splinternieuwe constellatie, kort geleden op Mañana Mañana festival gedebuteerd waar ze een indruk achterlieten als een brandmerk op een pasgeboren kalf. We horen soul, we horen country, we horen kneitersauthentieke bluesrock en ha! We horen een orgel.


  Check dit

 • Bluegrass Boogiemen

  High energy bluegrass, vintage country, rockabilly zoals het bedoeld is: één brok akoestische goodness rondom één microfoon. Niet voor niets wonnen ze prijs na prijs in binnen- en buitenland, en ze staan ook niet voor niets voor de zoveelste keer op de BBQ line up. Echt een band om je hillbilly hart aan op te halen.

  Check dit

 • Ragmob

  Zonder Ragmob geen BBQ! Genot gegarandeerd met deze Haagse superband. Hang je armen om de rednekken van je buren en laat je lekker gaan op akoestische old-time Western swing kneiters van Bob Wills, Hank Williams de Oude en The Man In Black.

     Check dit

 • Talisker Four

  Talisker whisky is krachtig en rokerig. Lekker. Met zo'n bandnaam weet je dat je elkaar begrijpt. Net als van dat single malt gouden goedje krijgen wij geen genoeg van de bad ass authentieke rockabilly van dit Nijmeegse viertal. Het is wild, opzwepend, uptempo en rockt als een malle. Blame die blaren on the boogie!

  Check dit

 • Dirtdogs

  Je bier doodgeslagen, je liefje ervandoor, je centen op. Diep doorleefd en zelden perfect, uit het hart gezongen en gespeeld. DAT is de ware bluegrass spirit en The Dirtdogs begrijpen ons. Dus we vroegen ze. En ze kwamen. We vieren het met vers bier.

  Check dit

 • Lil' Sal & The Wildtones

  Net terug uit Vegas (baby!), deze rock'n'roll ruffians. Geen covers hier maar eigen nummers die het midden houden tussen rauwe rockabilly en lekker groovende bop, waarin de strot van frontman Lil' Sal het charismatische handelsmerk is. Met een hemelse heart-jerking Elvis-twang zingt hij recht je zwartgeblakerde zieltje binnen.

  Check dit

 • Little Kim & The Alley Apple 3

  Wie kickt op oude instrumenten gaat zich vergapen aan deze band: National Resonators uit de jaren '30, Gibson archtop gitaren uit de jaren '40 en een dubbele bas uit, jawel, 1800. Tel daarbij op die heerlijke stem van Kim, hun mix van (Western) swing, manouche, americana en country blues en die waanzinnig warme sound en we hebben een Vlaams feelgoodmoment te pakken.

  Check dit

 • Hellbilly Hookerpunch

  Motto: feesten, zuipen en honkie-tonken en vooral niet teveel nadenken. Hillbilly Hookerpunch nodigt uit tot lekker meebrullen met country-klassiekers van Johnny Cash, Elvis, Dolly Parton en Amerikaanse traditionals. Ze verheffen het redneckbestaan tot een kunst, maar het zijn eigenlijk heel gevoelige HEY DAT IS MIJN BIER *BAF*

  Check dit

 • The Barnstompers

  Traditionele rockabillly en country & Western swing is wat ze doen, en ze doen het al 15 jaar. Tot ver over de grens worden ze gevraagd om hun fifties feestjes te bouwen en dat verbaast ons niks. De sound, de look, de energie, iedereen met een beetje honky tonk-heimwee wordt gewoon heel erg gelukkig van deze ultieme country-boogie experience.

  Check dit

 • Jick Munro & The Amazing Laserbeams

  Als je erop gaat letten hoor je in hun sound elementen van bluegrass, folk, blues, country en americana. Maar beter ga je niet teveel nadenken en klim je op tafel voor een solo barn dance performance. Mooie samenzang en onversneden countryplezier op het podium.

  Check dit

 • The Cowpokes

  Van bullshit houden ze niet. Wel van recht-in-het-hart no-fuss old-timey traditionals, bluegrass en Ierse folk. Hun rauwe, pure vertolkingen met meerstemmige zang, gitaar, banjo en mandoline vielen behoorlijk in de smaak op het Muddy Roots festival, de Zwarte Cross en Mañana Mañana, eens kijken wat jullie BBQ fijnproevers ervan vinden.

   

  Check dit

 • Them Lewis Boys

  Een killer tribute aan de pianovreter met het bizarre kapsel. Jerry Lee Lewis gooide rock, country en r'n'b op het vuur en 'Great balls of fire' kwamen eruit. Them Lewis Boys blaast je omver met hun vlammende ode aan de meest raunchy, stomping shows in rock'n'roll history!

  Check dit

 • Reverse Cowgirls

  Slicke roots rock met een Lynard Skynard vibe door drie boys uit Groningen met surfgitaren, foot drums en een stand up bas. De raving reviews van hun eerste album matchen hun livereputatie, brace yourself voor een shitload aan pure swamp rock passie!

    
  Check dit

 • The Goon Mat & Lord Benardo

  Vlak voor het einde gaan de adrenalinesluizen nog even goed open met The Goon Mat & Lord Benardo. Een zweterig warm afscheid voor jou en je reptielenbrein op de alcoholdoordrenkte afterparty van dit testosteron-rootsduo. Drums, gitaar, stampende voeten en een mondharmonica die krijst 'shake your beertitties!', dit is badass boogie blues mayhem.

  Check dit

 • De Houtbrander

  Dit jaar neemt de koning van de gloeiende ijzers naast hout ook leren sleutelhangers en armbanden mee om te brandmerken. For the love of pyrografie, pak beet die hete pook en vereeuwig je familiemotto, je totemdier, het portret van je favoriete drummer of je vaste bestelling op een schijf berkenhout. Handig voor aan de bar. Drie bier voor de houtbranderij!

  Check dit

 • MERCH MERCH MERCH!

  Shirts, truckerspetjes, BBQ-schorten, badass bandana's en DE cowboyhoed. Je pikt ze op tijdens het festival bij onze merch men.

  Check Facebook voor maten en prijzen! 

 • Lilly's 544

  Talk the talk, chalk the chalk! Het baasje van deze mooie oude Volvo polijstte haar tot op het staal en lakte de bak met schoolbordverf tot een rijdend zwartblank canvas. Klaar voor jouw zieleroerselen, levenswijsheden, BBQ tips en hartekreten! Pak het krijt en vertrouw het toe aan Lilly's 544. 

  Check dit

 • locatie
 • Locatie

 • Powered by

 • De redneck van nu eet natuurlijk organic food. Klik op het logo voor meer informatie